2010. december 24., péntek

A megnyugvás lépései

Felkelek. Kinyitom a szemem és lassan kimászok az ágyból. Egy gyors nagy csésze tea és közben a hőmérőt, a kinti felkelő napos kertet figyelem. Most összeszedem magam és meg se állok. Meg se állok a rendszerezés és végiggondolás végéig. A csésze félig üres, de a maradékot már célomnak nekilodulva állok neki. Nincs hideg, se meleg, de fel kell öltözni.

A cipőt bekötöm, felkapom a kabátot és ezzel teljesen kész az elmémnek. Az elmémnek, mely nyugalmat akar magának, hogy maximumon pörögve megnyugodjon.

A kapun kilépek, a fülhallgató a fülembe, megállok a csendes utca közepén és elnézek a távolba. A távolba, ami valójában nincs is messze. Nagyjából 3 perc.

Még egy gyors séta bemelegítésnek, START gomb a mérőn benyomva és mehet a menet. Elkezdek futni. Futni, amit a hideg miatt nem tehettem. Futni magamért, a nyugalomért és a megszokott egyensúlyért.

Hihetetlen, hogy kb. 1 óra futás mit képes okozni. Agresszió levezetni. Átgondolni dolgokat és tisztán, külsőként nézve megoldani, rendszerezni. Belevetni magunkat a jövőbe és elemezni Mr. Alfát.

Minden egyes lépés közelebb hoz megoldásokhoz, célokhoz, melyet elfeledtünk vagy éppen reménytelennek hittünk teljes végkimerülésbe.

A futás számomra, nem sport, edzés, persze az is, de leginkább az elmém megnyugtatója. Az agyam sokkal több oxigént kap, a véráramlás is gyorsabb. Tökéletes környezet a célhoz. A tudat két részre oszlik. Egy kis része a zenét és annak ritmusát figyeli, míg a nagyobbik rész kioldódik és átadja magát a tiszta görcsnélküli logikának.

A futás közepénél az eső elkezd esni, de nem zavaróan, kellemesen. Nem ázik el az ember, de érzi, hogy az arca mégis vizesebb lesz. Futás, jó zene, csepergő eső és az elme. Ezek biztos utat mutatnak a megnyugvás lépéseihez.

Visszaérve levetem magamról a vízes ruhákat, melyek jelzik, hogy tényleg kifutottam magam. A szervezet lefáradt, de ekkor nem kell más, mint egy jó zuhany vagy fürdő. A test is megnyugszik, az elme is visszakerül a normál szintbe. Kilépve akár egy komoly hívő, megtisztultan és fitten a napnak jön ki az ember. Ha egyedül van az ember szerintem ennél jobbat nem tud csinálni. Ha igen, akkor tegyen úgy. Nekem ennyi elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése