2010. december 22., szerda

Az élet egy golyó

Elméleti síkon lehetséges. Talán nem is, hanem elnyújtva egy kapszula. Lehet az is hogy konkáv részek vannak benne és sarkos. A lényeg, hogy a személyiségűnknek megfelelő formája van és egymás mellett vagyunk, miközben a talajsík hol ugrál, hol ő is változik a golyók ugrálásának, mozgásának megfelelően. Egy amolyan szimbiózis, ami a ternészet és magunk között játszodik.

Ebből leszürhetjük, hogy az élet kiszámíthatatlan. Nem lehetetlen, hanem annyira bonyolult matematilagi, logikai sor, amit előre kiszámítani, majdnem lehetetlen. De csak majdnem. Egy dologgal mégis tudunk számolni. Egy alfával, ami a valószinűsége, hogy előre tudunk számolni. Persze ismerni kell az alfát, a szöget. Az élet változatosságát ez az alfa hozza.

Minél érzékenyebb területre tesszük be a kezünket, annál kevésbe tudunk előre számolni. Ilyenkor szokták mondani "bátraké a szerencse." Bár ebben nem hiszek, maximum a Mr. Alfa beleszól a tervekbe. De mint mindennek van ellenszere. Mindenre van megoldás és a megoldásnak is van egy másik ellenszere, és ez így sorjában.

Akkor mit tegyünk? Gondolkozzunk előre és képesek legyünk lelkiekben elfogadni egy tényt (akármilyen nehéz is legyen) és annak megfelelően további számításokat végezni. Pontosabb lenni, hogy az Mr. Alfa minél nagyobb legyen. Persze ebbe ne fanatikusan, hanem biztosan kell gondolkozni.

Megjegyezném, hogy az alfa, amit itt matematkailag felhoztam sok helyen előfordul a kémiában. Az alfa értéke 0-nál nagyobb és 1-nél kissebb. 0 a lehetetlen, 1 a biztos. Ez a két szám nem lehet, mert nem vagyunk istenek, a többi szám...na ezt számold ki.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése