2010. december 21., kedd

Diós-mákos

Két íz, amily között egy biztos kapcsolat van. A bejgli. A bejgliről meg a karácsony ünnepe asszociálódik. A megtömött plázákat, bevásárló-központokat sétálva elgondolkoztam azon, hogy ma, így a 3. évezred elején hova jutott a karácsony jelentése és értelme.

Miközben kerülgetem, a családokat, párokat, házasokat sietve, hogy el ne késsek a munkából a fülemet kihegyezem és hallom a karácsonyi zenét. De a plázákban van a karácsony? A munkámból tapasztalva valami olyasmit kell leszürnöm, hogy igen. Illetve nagyon nagy szerepet tölt be egy olyan ünnepen, amit ha jól tudom otthon, egy meghitt körülménynek kellene lennie a csúcspontnak. De a helyzet, hogy az már csak az utolsó felvonás.

A gyerek megkapta a játékot, amit szeretett volna (netán pénzt), talán a pároknak egy kicsit jobb, mert inkább motivumok a fontosak. Ez nekem is tetszik, egy kis szelet a partner szívéből, amit gondosan örizgetni fogunk.

A gyerekekre visszatérnék. Mit találok én megfelelő ajándéknak? Egy olyan dolgot, ami az ő érdekeít szolgálja. Legyen egy kreatív számítógépes program (nem játék, hanem pl.: zeneszerkesztő, videóvágó) vagy akár egy müanyag játékkészlet, amit oly sokan kedvelnek, mert az ifjú titán sok mindent építhet élőben. Lényegében a gyerek jövőjét szolgálja, játékosan.

Egy pályaudvar mellett a buszra várva, épp egy embert látok, aki egy fenyőgalyat visz hóna alatt. Nem fenyőfát? Nem mintha támogatnám a fakivágást, de odáig jutottunk, hogy elég egy ág rajta két szaloncukorral meg némi dekorációval?!

Pár napja kezembe került egy tanulmány a karácsonyról. Ez volt a csúcspont, amikor kiderült, hogy matematikailag hova jutottunk. A harmada vallási okból, a többi meg pénzből vagy csak úgy ünnepli, és ebből is csak kis hányada az eredeti családi együtlét miatt.

A karácsony egy szép ünnep, de valahogy a húsvét kicsit erősebbre sikeredik. Nem a locsolás miatt, hanem mert oly sok emberrel találkozok.

Ennek ellenére szeretem és minden kedves Olvasónak kívánok Kellemes Karácsonyt!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése