2011. november 6., vasárnap

Lefekvés előtt - Női elme sorozat 1. rész

Sok mindenen gondolkodtam, hogy mi történt a héten, miken vagyok túl, bár meg kell hogy mondjam, maximum tanulni szeretek belőle és rögtön a következő heten gondolkozom, hogy mit is lehetne alkotni, csinálni, tanulni. De mindig jó visszagondolni egy két tanulságra, ebből tanulunk, illetve tovább fejtegetünk. Vehetjük ezt hét zárónak.

Mint minden pörgős hét, most is sok impulzus ért. Talán a legfőbb tanulság, hogy maradj összeszedett és ne hagyd el magad. Érdekes, hogy egy ember állapota fél pillanat alatt képes kitükröződni a környezetén. Például nem mosogat el, hanem a kagyló szélére/beleteszi a koszos eszközöket, nem porszívóz fel, vagy nem mos. Valahogy ezekre a kis energia igényű dolgokra, amik maximum 30 perc alatt megvannak mégse jut el az ember. Egyszerűbb lazító dolgokba feledkezni.

Ma felterült egy érdekes téma: a női elme komplex érzései. Egy férfit, ha megkérdeznek, hogy: Elmondaná-e egy mondatban, hogy hogyan működik a női elme?! A válasz ez lenne: "a logika teljes hiánya". És meg kell mondjam igaz, de nem arra kell gondolni, hogy a nők valami kiszámíthatatlan lények, akik akármelyik pillanatban felrobbanhatnak. Férfi szemmel ezt mondhatjuk, de ha elmerülünk az alapokban sok különbséget veszünk észre. Itt nem arra gondolok "hogy a nőknek befelé nő, a férfiaknak meg kifelé" (bár közrejátszik a férfiakkal való kapcsolatban, akár egy semleges kapcsolatról van szó, maga a tény miatt). Az egész agyi alapon működik, mivel egy nő képes komplexebben érezni. Csak hogy egyszerűen érthető legyen. Ha olyan pár, akik szeretik egymást, összevesznek, akkor erős különbséget tehetünk a két nem érzéseiben. A férfi képes lenne akár felrobbantani a fél világot a dühtől mindent figyelnem kívül hagyva. Amennyiben nem teszi akkor nem szuperhős, hogy felrobbantsa és ha meg se próbálja, akkor visszafogja magát, ami már a logikának köszönhető, mert "ha ezt teszed ez lesz a következménye". Mint a matematika, ha A igaz akkor B is igaz lesz (A=>B). Egyértelmű.

De mi zajlik le a nő fejében?! Ezt matematikailag nem lehet definiálni. Először is mert a vitában van egy alap tény amit a nő nem hagy el, hogy szerelmes az adott illetőbe, akivel épp vitatkozik. Ez vitákban nyomós érv és képes ezáltal, akár kompromisszumokra a férfiak javára, tudván, hogy nem fog kedvezni a megállapodás, pedig nagyon szeretné a saját javát. Lényegében egy nő képes az érzéseket vegyíteni, amitől a férfiak (és mondhatjuk, hogy egymás számára is) szeszélyesek lesznek, azaz a logika/matematikával ez nem írható le (amennyiben valakinek sikerülne egy normális egyenletet alkotnia az küldje el e-mailben, mert érdekelne).

Persze a feni példák csak demonstrálás miatt van, egyértelmű az emberek egymás közti különbségekből (személyiségből) adódóan, eltérőek.

Azt hiszem ezzel a témával elindítottam a blog első sorozatát. Bár mondhatnám, hogy nem lesz vége, mert a női elme egy férfi számára olyan mint egy irracionális szám, próbálja racionális számmal eltalálni, de akármennyire pontos, nem fogja tökéletesen eltalálni. Ez egyben a szépsége is a dolognak. Jó éjt Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése